DigLogs – održan 3. partnerski sastanak

Dana 7. i 8. travnja 2020. godine održan je treći sastanak partnera na projektu „DigLogs – Digitalising Logistics processes”, na kojem su sudjelovali predstavnici Lučke uprave Rovinj. S obzirom na novonastalu situaciju uzorkovanu COVID-19, sastanak se održao virtualnim putem.

Cilj DIGLOGS projekta je razvijanje potrebnih koncepata, tehnoloških rješenja, modela i planova u svrhu uspostave naprednih digitaliziranih logističkih procesa u multimodalnom teretnom i putničkom prijevozu, prisutnom u programskom području (Italija-Hrvatska).

Na projektu sudjeluje 10 partnera iz Hrvatske i Italije:

1. Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet (Vodeći partner)
2. Intermodal Logistics Training Consortium, Venezia
3. Elevante SRL, Trieste
4. Regional Union of the Chambers of Commerce of Veneto Region, Venezia
5. University of Trieste
6. Actual I.T., Žminj
7. Cluster for Innovation in Logistics and Transport System, Pescara
8. Lučka uprava Rijeka
9. Lučka uprava Šibenik
10. Lučka uprava Rovinj

Prvog dana se najvećim dijelom raspravljalo o načinima pristupanja ciljnim skupinama, a konačni cilj je umrežavanje među dionicima, povećavanje njihovog angažmana te primanje važnih povratnih informacija o rezultatima projekata.
Drugog dana, Intermodal Logistics Training Consortium je prezentirao korake koje treba poduzeti kako za definiranje putokaza, tako i za uvođenje inovativnih rješenja, a Actual I.T. je naveo planove i odgovornosti svakog od projektnih partnera u fazi testiranja odabranih inovacija.

Ukupni proračun projekta iznosi 2.555.427,50 €, a ukupno trajanje projekta je od 1. siječnja 2019. do 30 lipnja 2021. godine.