DigLogs – održan 4. partnerski sastanak

Dana 22. i 23. listopada 2020. godine virtualnim putem održan je četvrti sastanak partnera na projektu „DigLogs – Digitalising Logistics processes”, na kojem su sudjelovali predstavnici Lučke uprave Rovinj.
Cilj DIGLOGS projekta je razvijanje potrebnih koncepata, tehnoloških rješenja, modela i planova u svrhu uspostave naprednih digitaliziranih logističkih procesa u multimodalnom teretnom i putničkom prijevozu, prisutnom u programskom području (Italija-Hrvatska).
Prvog je raspravljalo se o načinima pristupanja ciljnim skupinama, a konačni cilj je umrežavanje među dionicima, povećavanje njihovog angažmana te primanje važnih povratnih informacija o rezultatima projekta.
Drugog dana, Intermodal Logistics Training Consortium je prezentirao dosadašnji napredak po pitanju razvoja putokaza (Roadmaps), a Actual I.T. je naveo planove i odgovornosti svakog od projektnih partnera u fazi testiranja odabranih inovacija.
Glavna aktivnost partnerskog sastanka su bila detaljna izlaganja voditelja pilot projekata u kojima su opisali aktivnosti, razradili plan rada te korake za implementaciju istog.
Ukupni proračun projekta iznosi 2.555.427,50 €, od čega za Lučku upravu Rovinj 237.725,00 €, a trajanje projekta je od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2021. godine.
Novosti o projektu možete pratiti putem newslettera na poveznici: http://eepurl.com/gnOvFL te putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/DigLogs-332631240705326