Održan drugi partnerski sastanak na projektu MIMOSA

Dana 06. i 07. listopada 2020. godine održan je drugi virtualni sastanak partnera na projektu „MIMOSA  – MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services”, na kojem su sudjelovali predstavnici Lučke uprave Rovinj.

Projekt MIMOSA uključuje suradnju dviju zemalja – Italije i Hrvatske, a provodi se s ciljem poboljšanja ponude održivih multimodalnih rješenja i usluga u javnom putničkom prijevozu te promoviranja novog pristupa mobilnosti putnika između Hrvatske i Italije.

U projekt MIMOSA je uključeno 19 projektnih partnera iz Italije i Hrvatske, koji su na radnom sastanku prezentirali svoje projektne aktivnosti. Zaključeno je da usprkos problemima uzrokovanih COVID-19, planirane projektne aktivnosti su u laganom zaostatku, ali ništa što bi uzrokovalo veće promjene u primjeni cjelokupnog projekta.

Projektne aktivnosti Lučke uprave Rovinj su analiza utjecaja putničkih brodova na onečišćenje zraka, poboljšanje usluga putnicima za vrijeme boravka u luci te promocija održivog i ekološki prihvatljivog transporta.

Projekt je sufinanciran iz programa Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

Trajanje projekta je 36 mjeseci s ukupnim proračunom projekta € 7.140.000,00 od čega je proračun Lučke uprave Rovinj iznosi € 240.500,00.

Novosti i detalje o projektu možete saznat putem newslettera:

  1. Newsletter