Posjet studenata luci Rovinj i predstavljanje pilot aktivnosti u sklopu projekta MIMOSA

U petak, 13. svibnja 2022.g. studenti druge godine preddiplomskog studija Logistike i menadžmenta u pomorstvu te Tehnologije i organizacije prometa s Pomorskog fakulteta u Rijeci posjetili su luku Rovinj. Prilikom posjete ravnatelj i djelatnici su ih upoznali s poslovanjem Lučke uprave Rovinj te im govorili o načinu rada luke, poslovnim procesima i zakonskim okvirima rada jedne županijske lučke uprave. Studenti su imali priliku posjetiti novo izgrađenu komunalnu luku San Pelagio te luku Valdibora namijenjenu za prihvat putničkih brodova – cruisera i jahti.

U luci Valdibora je u sklopu projekta MIMOSA postavljen uređaj za mjerenje emisije s brodova za vrijeme boravka u luci te će se na temelju dobivenih podataka izraditi studija koja će rezultirati zaključcima o ekološkom otisku putnika. Predmetni uređaj nabavljen je u sklopu provedbe pilot aktivnosti, a cilj je doprinijeti razvoju održivog putovanja u prekograničnom području.

Lučka uprava Rovinj je s ciljem promocije pomorskog prijevoza nabavila i postavila pametnu klupu koja prolaznicima i putnicima pruža informacije o voznim redovima pomorskog prijevoza.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, ukupne vrijednosti € 7.140.000,00 od čega proračun Lučke uprave Rovinj iznosi € 240.500,00.

Završetak provedbe projekta očekuje se u lipnju 2023., a više informacija o partnerima i ciljevima projekta pročitajte ovdje https://www.italy-croatia.eu/web/mimosa.