DigLogs – održan 2. partnerski sastanak

Dana 28. i 29. listopada 2019.g., u Multimedijalnom centru u Rovinju, održan je drugi partnerski sastanak projekta „DigLogs – Digitalising Logistics processes”, u organizaciji Lučke uprave Rovinj.

Projekt je usmjeren na razvijanje potrebnih koncepata, tehnoloških rješenja, modela i planova, u svrhu uspostave naprednih digitaliziranih logističkih process u multimodalnom teretnom i putničkom prijevozu prisutnom u programskom području (Italija-Hrvatska).

Na projektu sudjeluje 10 partnera iz Hrvatske i Italije:

1. Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet (Vodeći partner)
2. Intermodal Logistics Training Consortium, Venezia
3. Elevante SRL, Trieste
4. Regional Union of the Chambers of Commerce of Veneto Region, Venezia
5. University of Trieste
6. Actual I.T., Žminj
7. Cluster for Innovation in Logistics and Transport System, Pescara
8. Lučka uprava Rijeka
9. Lučka uprava Šibenik
10. Lučka uprava Rovinj

Prvoga dana, predstavnici University of Trieste, Elevante SRL i Actual I.T. predstavili su rezultate provedenih istraživanja o inovacijama vezanim za informacijske procese, Big Data i sustave automatizacije. Predstavnici Unioncamere del Veneto predstavili su komunikacijske aktivnosti te je održana radionicu na kojoj su definirane komunikacijske strategije u vezi s ciljanim skupinama poput lokalnih, regionalnih i državnih tijela javne vlasti te agencija za regionalni razvoj.

Drugog dana, predstavnici Intermodal Logistics Training Consortium i Actual I.T. najavili su sljedeće aktivnosti: definiranje putokaza (roadmaps) i fazu testiranja odabranih inovacija te su predstavili partnerima planove i odgovornosti.

Projekt traje do 30. lipnja 2021. g., ukupni budžet iznosi 2.555.427,50 €, a budžet Lučke uprave Rovinj 237.725,00 €.