Dana 08. i 09. lipnja 2021. godine virtualnim je putem održan 5. partnerski sastanak projekta „DigLogs – Digitalising Logistics processes”, na kojem su sudjelovali predstavnici predstavnici Lučke uprave Rovinj.

 

Cilj DigLogs projekta je razvijanje potrebnih koncepata, tehnoloških rješenja, modela i planova u svrhu uspostave naprednih digitaliziranih logističkih procesa u multimodalnom teretnom i putničkom prijevozu, prisutnom u programskom području (Italija-Hrvatska).

 

Prvog je dana najvećim dijelom raspravljano o načinima pristupanja dionicima i ciljnim skupinama, primjerice kroz organizaciju lokalnih događanja na kojima će se lokalnim dionicima predstaviti rezultati „pilota“, a čime će se moći lakše pristupiti lokalnim ciljnim skupinama.

 

Drugog dana, svi voditelji „pilot“ podprojekata predstaviti su svoj „pilot“,  a Actual I.T. je naveo planove i odgovornosti svakog od projektnih partnera.

Projektni partneri trenutno rade na 7 „pilot“ podprojekata:

 

– WMS 4.0

– PCS automation (Deliveries planning system)

– Mobile security

– App for data flows management of passengers

– Innovative solution for access control

– M2M Dialogue

– Spatial data management system

 

Ovim putem vas pozivamo da se pretplatite na naš newsletter kako biste bili obaviješteni o novostima DigLogs projekta: http://eepurl.com/gnOvFL te da „lajkate“ našu Facebook stranicu kako biste nas podržali u našem radu: https://www.facebook.com/DigLogs-332631240705326