Dana 28. i 29. lipnja 2021. godine održan je četvrti virtualni sastanak partnera na projektu „MIMOSA  -MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services“ na kojem su kao projektni partner sudjelovali predstavnici Lučke uprave Rovinj.

U projekt MIMOSA uključeno je 19 projektnih partnera iz Italije i Hrvatske, koji su na radnom sastanku prezentirali svoje projektne aktivnosti te trenutno stanje pilot projekata.

U sklopu projekta, Lučka uprava Rovinj provodi analizu utjecaja putničkih brodova na onečišćenje zraka te radi na unaprjeđenju usluga putnicima za vrijeme boravka u luci i promociji održivog i ekološki prihvatljivog transporta.

Projekt je sufinanciran iz programa Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

Trajanje projekta je 36 mjeseci s ukupnim proračunom projekta € 7.140.000,00 od čega je proračun Lučke uprave Rovinj iznosi € 240.500,00.

Novosti na projektu možete pratiti na web stranici projekta https://www.italy-croatia.eu/web/mimosa te na društvenim mrežama Twitter; https://twitter.com/mimosa_project i LinkedIN; https://www.linkedin.com/in/mimosa-project-5934161b8/?originalSubdomain=hr