Dana 14. i 15. veljače 2022. virtualno je održan šesti partnerski sastanak projekta MIMOSA (MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services) na kojem su kao projektni partner sudjelovali predstavnici Lučke uprave Rovinj.

Projekt MIMOSA se realizira u okviru programa  INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020., a usmjeren je na poboljšanje kvalitete, sigurnosti i ekološke održivosti prijevoznih usluga u obalnom prometu promicanjem multimodalnosti i povezivanjem više oblika prometa u području provedbe programa, ali i podizanju svijesti građana i turista o suvremenim i ekološki prihvatljivim rješenjima.

Na projektu sudjeluje 19 partnera iz Italije i Hrvatske, koji su na radnom sastanku prezentirali svoje projektne aktivnosti te trenutno stanje pilot projekata.

Lučka uprava Rovinj na sastanku je predstavila 3 pilot projekta koji se provode u sklopu projekta, a kojima je cilj unaprjeđenje usluga putnicima za vrijeme boravka u luci te promocija održivog i ekološki prihvatljivog transporta.

Trajanje projekta je 36 mjeseci s ukupnim proračunom projekta € 7.140.000,00 od čega proračun Lučke uprave Rovinj iznosi € 240.500,00.

Novosti na projektu možete pratiti na web stranici projekta https://www.italy-croatia.eu/web/mimosa te na društvenim mrežama Twitter; https://twitter.com/mimosa_project i LinkedIN; https://www.linkedin.com/in/mimosa-project-5934161b8/?originalSubdomain=hr

Također, objavljen je treći newsletter u kojem su predstavljeni dokumenti i održana događanja u sklopu  projekta.