Dana 10. prosinca 2021.g. virtualno je održana konferencija na kojoj je predstavljen projekt MIMOSA (MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services) i projektne pilot aktivnosti u sklopu projekta MIMOSA. Uz Mimosu, tokom sastanka predstavljeni su i projekti SUSTPORT i ADRIGREEN.

Projekt MIMOSA se realizira u okviru programa  INTERREG V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020., a usmjeren je na poboljšanje kvalitete, sigurnosti i ekološke održivosti prijevoznih usluga u obalnom prometu promicanjem multimodalnosti i povezivanjem više oblika prometa u području provedbe programa, ali i podizanju svijesti građana i turista o suvremenim i ekološki prihvatljivim rješenjima.

Na konferenciji Lučka uprava Rovinj predstavila je jedan od pilota u sklopu projekta MIMOSA pod nazivom; „Parking and charging point for e-bikes and set of e-bikes“ kojim se nastoji promovirati korištenje bicikla te smanjiti korištenje prijevoznih sredstava koja mogu negativno utjecati na okoliš.

Trajanje projekta je 36 mjeseci s ukupnim proračunom projekta € 7.140.000,00 od čega je proračun Lučke uprave Rovinj iznosi € 240.500,00.