“Nova komunalna lučica, zahtjevna i po ulaganjima i po važnosti, otvara svoje dokove  i ostalu obalnu infrastrukturu upravo uoči 16. rujna – Dana grada Rovinja i spomendana njegove zaštitnice Svete Eufemije. Siguran sam, da će zaštitnica štititi novu lučicu i njene korisnike kao što je  stoljećima štitila  dosadašnju luku u samom srcu grada” – rekao je prilikom otvorenja ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi.

 

S ciljem promocije projektnih aktivnosti i pilot projekta u sklopu kojeg se nabavio uređaj za mjerenje kvalitete zraka, posjetitelji su imali priliku na drugom dijelu obale gdje uplovljavaju kruzeri obići i novopostavljeni uređaj koji će mjeriti emisije CO2 te će se na temelju dobivenih podataka i analize izraditi studija koja će rezultirati zaključcima o ekološkom otisku putnika.

S ciljem poboljšanja usluga putnicima za vrijeme boravka u luci te promocije održivog i ekološki prihvatljivog transporta, u luci su postavljene 4 električne bicikle i stanica za punjenje, koje su također posjetitelji mogli isprobati.

 

Projekt MIMOSA započeo je s provedbom 2020., a njegov završetak očekuje se do kraja 2022. Više o projektu možete pročitati ovdje.