Dana 22. i 23. veljače 2021. održan je treći virtualni sastanak partnera na projektu „MIMOSA  -MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services“ na kojem su kao projektni partner sudjelovali predstavnici Lučke uprave Rovinj.

Projekt MIMOSA razvija inicijativu za poboljšanje ponude multimodalnih i održivih rješenja usluga prijevoza putnika kroz promociju novog prekograničnog pristupa za mobilnost putnika na programskom području.

U projekt MIMOSA je uključeno 19 projektnih partnera iz Italije i Hrvatske, koji su na radnom sastanku prezentirali svoje projektne aktivnosti te trenutno stanje pilot projekata koje se izvode u sklopu Radnih paketa 4 i 5.

Projektne aktivnosti Lučke uprave Rovinj su analiza utjecaja putničkih brodova na onečišćenje zraka, poboljšanje usluga putnicima za vrijeme boravka u luci te promocija održivog i ekološki prihvatljivog transporta.

Projekt je sufinanciran iz programa Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

Trajanje projekta je 36 mjeseci s ukupnim proračunom projekta € 7.140.000,00 od čega je proračun Lučke uprave Rovinj iznosi € 240.500,00.